(507355) 2011 VV5

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 VV5
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2011/11/03
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2214
Peri 0.402
Sumbu semi-mayor 1308
Ékséntrisitas 0.693
Anomali rata-rata 9.0
Ingklinasi 25.3
Bujur nodeu rumonjat 277.4
Argumén peri 7.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.0

Ari 2011 VV5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.693, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�397798.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]