(507422) 2012 QB17

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012 QB17
Pamanggihan dan panandaan
Tempat kapanggih J75
Tanggal kapanggih 2012/08/23
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.545
Peri 1.173
Sumbu semi-mayor 1.859
Ékséntrisitas 0.369
Anomali rata-rata 332.3
Ingklinasi 5.8
Bujur nodeu rumonjat 232.6
Argumén peri 147.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.0

Ari 2012 QB17 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.369, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 409415.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]