(507847) 2014 GM1

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2014 GM1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2014/04/01
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.855
Peri 1.198
Sumbu semi-mayor 2.526
Ékséntrisitas 0.526
Anomali rata-rata 345.7
Inklinasi 7.5
Bujur nodeu rumonjat 48.4
Argumén peri 75.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.2

Ari 2014 GM1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.526, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 392444.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]