(508767) 1993 BD2

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1993 BD2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1993/01/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.959
Peri 1.285
Sumbu semi-mayor 2.122
Ékséntrisitas 0.395
Anomali rata-rata 316.0
Inklinasi 25.5
Bujur nodeu rumonjat 96.8
Argumén peri 65.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.4

Ari 1993 BD2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.395, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 340101.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]