(5131) 1990 BG

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
(5131) 1990 BG
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. F. Helin, B. Roman
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1990/01/21
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2332
Peri 0.640
Sumbu semi-mayor 1486
Ékséntrisitas 0.569
Anomali rata-rata 23.6
Inklinasi 36.4
Bujur nodeu rumonjat 110.4
Argumén peri 135.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 14.7

Ari (5131) 1990 BG mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.569, sedengkeun magnitudo mutlakna 14.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�405902.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]