(513165) 2004 CK39

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2004 CK39
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2004/02/14
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4197
Peri 0.385
Sumbu semi-mayor 2291
Ékséntrisitas 0.832
Anomali rata-rata 298.1
Ingklinasi 12.2
Bujur nodeu rumonjat 356.0
Argumén peri 268.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.2

Ari 2004 CK39 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.832, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�196602.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]