(523648) 2010 WP8

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2010 WP8
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2010/11/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.888
Peri 1.117
Sumbu semi-mayor 2.003
Ékséntrisitas 0.442
Anomali rata-rata 111.1
Inklinasi 18.2
Bujur nodeu rumonjat 269.9
Argumén peri 218.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.3

Ari 2010 WP8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.442, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 346254.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]