(53319) 1999 JM8

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
(53319) 1999 JM8
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/05/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4474
Peri 0.978
Sumbu semi-mayor 2726
Ékséntrisitas 0.641
Anomali rata-rata 19.0
Inklinasi 13.8
Bujur nodeu rumonjat 133.6
Argumén peri 166.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.2

Ari (53319) 1999 JM8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.641, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�406375.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]