(5693) 1993 EA

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(5693) 1993 EA
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1993/03/03
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2015
Peri 0.527
Sumbu semi-mayor 1271
Ékséntrisitas 0.585
Anomali rata-rata 214.4
Ingklinasi 5.1
Bujur nodeu rumonjat 97.0
Argumén peri 258.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.7

Ari (5693) 1993 éa mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.585, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�405909.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]