(7839) 1994 ND

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1994 ND
Penemuan dan penandaan
Pamanggih R. H. McNaught
Tempat kapanggih 413
Tanggal kapanggih 1994/07/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.288
Peri 1.043
Sumbu semi-mayor 2.165
Ékséntrisitas 0.518
Anomali rata-rata 83.7
Inklinasi 27.1
Bujur nodeu rumonjat 102.5
Argumén peri 228.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.9

Ari 1994 ND mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.518, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 381324.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]