(7888) 1993 UC

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
(7888) 1993 UC
Penemuan dan penandaan
Pamanggih R. H. McNaught
Tempat kapanggih 413
Tanggal kapanggih 1993/10/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 4053
Peri 0.818
Sumbu semi-mayor 2435
Ékséntrisitas 0.664
Anomali rata-rata 69.8
Inklinasi 26.1
Bujur nodeu rumonjat 165.9
Argumén peri 323.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.1

Ari (7888) 1993 UC mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.664, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�405934.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]