(8014) 1990 MF

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
(8014) 1990 MF
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. F. Helin
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1990/06/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2543
Peri 0.950
Sumbu semi-mayor 1747
Ékséntrisitas 0.456
Anomali rata-rata 261.6
Inklinasi 1.9
Bujur nodeu rumonjat 210.2
Argumén peri 114.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.7

Ari (8014) 1990 MF mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.456, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�337323.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]