(8035) 1992 TB

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(8035) 1992 TB
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1992/10/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1963
Peri 0.721
Sumbu semi-mayor 1342
Ékséntrisitas 0.462
Anomali rata-rata 165.5
Inklinasi 28.3
Bujur nodeu rumonjat 185.6
Argumén peri 6.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.1

Ari (8035) 1992 TB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.462, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�347590.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]