(8201) 1994 AH2

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(8201) 1994 AH2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih G. J. Garradd
Tempat kapanggih 413
Tanggal kapanggih 1994/01/05
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4332
Peri 0.744
Sumbu semi-mayor 2538
Ékséntrisitas 0.707
Anomali rata-rata 285.5
Inklinasi 9.6
Bujur nodeu rumonjat 164.1
Argumén peri 25.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.8

Ari (8201) 1994 AH2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.707, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�389666.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]