(8507) 1991 CB1

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(8507) 1991 CB1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1991/02/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2690
Peri 0.684
Sumbu semi-mayor 1687
Ékséntrisitas 0.594
Anomali rata-rata 280.0
Inklinasi 14.6
Bujur nodeu rumonjat 317.4
Argumén peri 345.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.2

Ari (8507) 1991 CB1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.594, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�400084.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]