(9400) 1994 TW1

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1994 TW1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. F. Helin, K. J. Lawrence
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1994/10/09
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.090
Peri 1.090
Sumbu semi-mayor 2.590
Ékséntrisitas 0.579
Anomali rata-rata 155.7
Inklinasi 36.0
Bujur nodeu rumonjat 3.4
Argumén peri 62.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 14.9

Ari 1994 TW1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.579, sedengkeun magnitudo mutlakna 14.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 395091.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]