1036 Ganymed

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1036 Ganymed atawa 1924 TD
Penemuan dan penandaan
Pamanggih W. Baade
Tempat kapanggih 029
Tanggal kapanggih 1924/10/23
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.084
Peri 1.242
Sumbu semi-mayor 2.663
Ékséntrisitas 0.534
Anomali rata-rata 138.0
Inklinasi 26.7
Bujur nodeu rumonjat 215.6
Argumén peri 132.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 9.45

Ari 1036 Ganymed atawa 1924 TD mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.534, sedengkeun magnitudo mutlakna 9.45. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405849.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]