11284 Belenus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
11284 Belenus atawa 1990 BA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih A. Maury
Tempat kapanggih 010
Tanggal kapanggih 1990/01/21
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.327
Peri 1.153
Sumbu semi-mayor 1.740
Ékséntrisitas 0.337
Anomali rata-rata 8.1
Inklinasi 2.0
Bujur nodeu rumonjat 311.8
Argumén peri 171.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.2

Ari 11284 Belenus atawa 1990 BA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.337, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 384856.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]