11311 Peleus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
11311 Peleus
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. S. Shoemaker, E. M. Shoemaker
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1993/12/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3251
Peri 0.983
Sumbu semi-mayor 2117
Ékséntrisitas 0.536
Anomali rata-rata 274.5
Inklinasi 25.5
Bujur nodeu rumonjat 59.4
Argumén peri 313.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.0

Ari 11311 Peleus atawa 1993 XN2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.536, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�405971.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]