11500 Tomaiyowit

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
11500 Tomaiyowit
Penemuan dan penandaan
Pamanggih J. E. Mueller, J. D. Mendenhall
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1989/10/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1464
Peri 0.696
Sumbu semi-mayor 1080
Ékséntrisitas 0.356
Anomali rata-rata 199.7
Inklinasi 10.3
Bujur nodeu rumonjat 234.4
Argumén peri 289.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.4

Ari 11500 Tomaiyowit atawa 1989 UR mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.356, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�395111.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]