11885 Summanus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
11885 Summanus
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1990/09/25
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2512
Peri 0.895
Sumbu semi-mayor 1703
Ékséntrisitas 0.475
Anomali rata-rata 346.8
Inklinasi 19.4
Bujur nodeu rumonjat 359.9
Argumén peri 116.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.5

Ari 11885 Summanus atawa 1990 SS mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.475, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�196501.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]