1221 Amor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
1221 Amor atawa 1932 EA1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. Delporte
Tempat kapanggih 012
Tanggal kapanggih 1932/03/12
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.755
Peri 1.083
Sumbu semi-mayor 1.919
Ékséntrisitas 0.436
Anomali rata-rata 27.9
Inklinasi 11.9
Bujur nodeu rumonjat 171.3
Argumén peri 26.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.7

Ari 1221 Amor atawa 1932 EA1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.436, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405851.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]