12711 Tukmit

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
12711 Tukmit
Penemuan dan penandaan
Pamanggih J. E. Mueller
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1991/01/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1509
Peri 0.863
Sumbu semi-mayor 1186
Ékséntrisitas 0.272
Anomali rata-rata 108.1
Inklinasi 38.5
Bujur nodeu rumonjat 295.0
Argumén peri 322.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.8

Ari 12711 Tukmit atawa 1991 BB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.272, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�395125.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]