12923 Zephyr

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
12923 Zephyr
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 1999/04/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2927
Peri 0.996
Sumbu semi-mayor 1962
Ékséntrisitas 0.492
Anomali rata-rata 199.2
Inklinasi 5.3
Bujur nodeu rumonjat 168.2
Argumén peri 147.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.8

Ari 12923 Zephyr atawa 1999 GK4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.492, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�400130.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]