13553 Masaakikoyama

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
13553 Masaakikoyama atawa 1992 JE
Penemuan dan penandaan
Pamanggih T. Seki
Tempat kapanggih 372
Tanggal kapanggih 1992/05/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.205
Peri 1.173
Sumbu semi-mayor 2.189
Ékséntrisitas 0.464
Anomali rata-rata 262.0
Inklinasi 5.9
Bujur nodeu rumonjat 193.5
Argumén peri 109.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.4

Ari 13553 Masaakikoyama atawa 1992 JE mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.464, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 400137.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]