137052 Tjelvar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
137052 Tjelvar
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C.-I. Lagerkvist
Tempat kapanggih 809
Tanggal kapanggih 1998/11/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2258
Peri 0.238
Sumbu semi-mayor 1248
Ékséntrisitas 0.810
Anomali rata-rata 215.1
Inklinasi 14.9
Bujur nodeu rumonjat 64.3
Argumén peri 209.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.0

Ari 137052 Tjelvar atawa 1998 VO33 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.810, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�401192.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]