154991 Vinciguerra

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
154991 Vinciguerra atawa 2005 BX26
Penemuan dan penandaan
Pamanggih A. Boattini, H. Scholl
Tempat kapanggih 809
Tanggal kapanggih 2005/01/17
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.255
Peri 1.155
Sumbu semi-mayor 1.705
Ékséntrisitas 0.322
Anomali rata-rata 265.9
Inklinasi 5.6
Bujur nodeu rumonjat 245.6
Argumén peri 269.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.5

Ari 154991 Vinciguerra atawa 2005 BX26 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.322, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 385690.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]