1566 Icarus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1566 Icarus
Penemuan dan penandaan
Pamanggih W. Baade
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1949/06/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1970
Peri 0.187
Sumbu semi-mayor 1078
Ékséntrisitas 0.827
Anomali rata-rata 31.6
Inklinasi 22.8
Bujur nodeu rumonjat 88.0
Argumén peri 31.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.9

Ari 1566 Icarus atawa 1949 MA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.827, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�350811.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]