15745 Yuliya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
15745 Yuliya atawa 1991 PM5
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. W. Elst
Tempat kapanggih 809
Tanggal kapanggih 1991/08/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.158
Peri 1.281
Sumbu semi-mayor 1.719
Ékséntrisitas 0.255
Anomali rata-rata 228.1
Inklinasi 14.4
Bujur nodeu rumonjat 132.6
Argumén peri 140.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.3

Ari 15745 Yuliya atawa 1991 PM5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.255, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 389739.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]