1580 Betulia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1580 Betulia atawa 1950 KA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. L. Johnson
Tempat kapanggih 078
Tanggal kapanggih 1950/05/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.268
Peri 1.126
Sumbu semi-mayor 2.197
Ékséntrisitas 0.488
Anomali rata-rata 252.4
Inklinasi 52.1
Bujur nodeu rumonjat 62.3
Argumén peri 159.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 14.8

Ari 1580 Betulia atawa 1950 KA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.488, sedengkeun magnitudo mutlakna 14.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 400009.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]