15817 Lucianotesi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
15817 Lucianotesi atawa 1994 QC
Penemuan dan penandaan
Pamanggih A. Boattini, M. Tombelli
Tempat kapanggih 104
Tanggal kapanggih 1994/08/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.481
Peri 1.168
Sumbu semi-mayor 1.325
Ékséntrisitas 0.118
Anomali rata-rata 99.1
Inklinasi 13.9
Bujur nodeu rumonjat 162.5
Argumén peri 94.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.5

Ari 15817 Lucianotesi atawa 1994 QC mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.118, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 350929.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]