162011 Konnohmaru

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
162011 Konnohmaru atawa 1994 AB1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Y. Kushida, O. Muramatsu
Tempat kapanggih 896
Tanggal kapanggih 1994/01/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.523
Peri 1.135
Sumbu semi-mayor 2.829
Ékséntrisitas 0.599
Anomali rata-rata 354.1
Inklinasi 4.6
Bujur nodeu rumonjat 66.7
Argumén peri 343.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.6

Ari 162011 Konnohmaru atawa 1994 AB1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.599, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407241.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]