1627 Ivar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1627 Ivar atawa 1929 SH
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. Hertzsprung
Tempat kapanggih 078
Tanggal kapanggih 1929/09/25
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.602
Peri 1.124
Sumbu semi-mayor 1.863
Ékséntrisitas 0.397
Anomali rata-rata 229.0
Inklinasi 8.5
Bujur nodeu rumonjat 133.1
Argumén peri 167.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 13.2

Ari 1627 Ivar atawa 1929 SH mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.397, sedengkeun magnitudo mutlakna 13.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405857.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]