164215 Doloreshill

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
164215 Doloreshill atawa 2004 MF6
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2004/06/25
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.953
Peri 1.278
Sumbu semi-mayor 2.115
Ékséntrisitas 0.396
Anomali rata-rata 93.0
Inklinasi 4.9
Bujur nodeu rumonjat 236.0
Argumén peri 76.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.0

Ari 164215 Doloreshill atawa 2004 MF6 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.396, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 177942.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]