16912 Rhiannon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
16912 Rhiannon
Penemuan dan penandaan
Pamanggih ODAS
Tempat kapanggih 910
Tanggal kapanggih 1998/03/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.229
Peri 1.274
Sumbu semi-mayor 1.751
Ékséntrisitas 0.273
Anomali rata-rata 258.9
Inklinasi 24.5
Bujur nodeu rumonjat 169.2
Argumén peri 221.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.9

Ari 16912 Rhiannon atawa 1998 EP8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.273, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 406032.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]