18106 Blume

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
18106 Blume atawa 2000 NX3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 2000/07/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.695
Peri 1.191
Sumbu semi-mayor 2.443
Ékséntrisitas 0.513
Anomali rata-rata 162.0
Inklinasi 4.2
Bujur nodeu rumonjat 109.2
Argumén peri 234.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.7

Ari 18106 Blume atawa 2000 NX3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.513, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 337411.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]