1863 Antinous

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
1863 Antinous
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. A. Wirtanen
Tempat kapanggih 662
Tanggal kapanggih 1948/03/07
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3629
Peri 0.890
Sumbu semi-mayor 2259
Ékséntrisitas 0.606
Anomali rata-rata 139.6
Inklinasi 18.4
Bujur nodeu rumonjat 346.5
Argumén peri 268.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.54

Ari 1863 Antinous atawa 1948 éa mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.606, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.54. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�400012.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]