1864 Daedalus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1864 Daedalus
Penemuan dan penandaan
Pamanggih T. Gehrels
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1971/03/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2359
Peri 0.563
Sumbu semi-mayor 1461
Ékséntrisitas 0.614
Anomali rata-rata 23.0
Inklinasi 22.2
Bujur nodeu rumonjat 6.6
Argumén peri 325.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 14.85

Ari 1864 Daedalus atawa 1971 FA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.614, sedengkeun magnitudo mutlakna 14.85. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�405860.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]