1865 Cerberus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1865 Cerberus
Penemuan dan penandaan
Pamanggih L. Kohoutek
Tempat kapanggih 029
Tanggal kapanggih 1971/10/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1584
Peri 0.576
Sumbu semi-mayor 1080
Ékséntrisitas 0.467
Anomali rata-rata 205.2
Inklinasi 16.1
Bujur nodeu rumonjat 212.9
Argumén peri 325.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.84

Ari 1865 Cerberus atawa 1971 UA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.467, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.84. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�395010.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]