1915 Quetzalcoatl

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1915 Quetzalcoatl atawa 1953 EA
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih A. G. Wilson
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1953/03/09
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.996
Peri 1.093
Sumbu semi-mayor 2.544
Ékséntrisitas 0.570
Anomali rata-rata 12.5
Ingklinasi 20.4
Bujur nodeu rumonjat 163.0
Argumén peri 347.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.97

Ari 1915 Quetzalcoatl atawa 1953 éa mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.570, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.97. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 143010.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]