1917 Cuyo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
1917 Cuyo atawa 1968 AA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. U. Cesco, A. G. Samuel
Tempat kapanggih 808
Tanggal kapanggih 1968/01/01
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.236
Peri 1.062
Sumbu semi-mayor 2.149
Ékséntrisitas 0.506
Anomali rata-rata 301.7
Inklinasi 24.0
Bujur nodeu rumonjat 188.3
Argumén peri 194.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 13.9

Ari 1917 Cuyo atawa 1968 AA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.506, sedengkeun magnitudo mutlakna 13.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405861.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]