1943 Anteros

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1943 Anteros atawa 1973 EC
Penemuan dan penandaan
Pamanggih J. Gibson
Tempat kapanggih 808
Tanggal kapanggih 1973/03/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.797
Peri 1.064
Sumbu semi-mayor 1.430
Ékséntrisitas 0.256
Anomali rata-rata 332.2
Inklinasi 8.7
Bujur nodeu rumonjat 246.3
Argumén peri 338.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.75

Ari 1943 Anteros atawa 1973 EC mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.256, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.75. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405861.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]