1980 Tezcatlipoca

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1980 Tezcatlipoca atawa 1950 LA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih A. G. Wilson, A. A. E. Wallenquist
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1950/06/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.333
Peri 1.086
Sumbu semi-mayor 1.709
Ékséntrisitas 0.365
Anomali rata-rata 328.6
Inklinasi 26.9
Bujur nodeu rumonjat 246.6
Argumén peri 115.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 13.92

Ari 1980 Tezcatlipoca atawa 1950 LA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.365, sedengkeun magnitudo mutlakna 13.92. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405861.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]