1981 Midas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1981 Midas
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. T. Kowal
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1973/03/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2931
Peri 0.621
Sumbu semi-mayor 1776
Ékséntrisitas 0.650
Anomali rata-rata 256.5
Inklinasi 39.8
Bujur nodeu rumonjat 356.9
Argumén peri 267.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.2

Ari 1981 Midas atawa 1973 éa mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.650, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�350815.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]