1991 VG

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
1991 VG
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1991/11/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1077
Peri 0.975
Sumbu semi-mayor 1026
Ékséntrisitas 0.050
Anomali rata-rata 246.8
Inklinasi 1.4
Bujur nodeu rumonjat 73.3
Argumén peri 24.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 28.5

Ari 1991 VG mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.050, sedengkeun magnitudo mutlakna 28.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPC28316.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]