1994 CJ1

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1994 CJ1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1994/02/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.975
Peri 1.005
Sumbu semi-mayor 1.490
Ékséntrisitas 0.325
Anomali rata-rata 287.7
Inklinasi 2.3
Bujur nodeu rumonjat 172.1
Argumén peri 65.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.4

Ari 1994 CJ1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.325, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 392273.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]