1998 KY26

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
1998 KY26
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1998/05/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1482
Peri 0.984
Sumbu semi-mayor 1233
Ékséntrisitas 0.202
Anomali rata-rata 359.6
Inklinasi 1.5
Bujur nodeu rumonjat 84.4
Argumén peri 209.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.5

Ari 1998 KY26 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.202, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO38186.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]