1998 YF10

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1998 YF10
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1998/12/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.859
Peri 1.121
Sumbu semi-mayor 1.490
Ékséntrisitas 0.248
Anomali rata-rata 139.2
Inklinasi 15.6
Bujur nodeu rumonjat 85.9
Argumén peri 296.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.6

Ari 1998 YF10 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.248, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 380687.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]