1999 FN19

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
1999 FN19
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/03/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.290
Peri 1.002
Sumbu semi-mayor 1.646
Ékséntrisitas 0.391
Anomali rata-rata 245.1
Inklinasi 2.3
Bujur nodeu rumonjat 191.0
Argumén peri 35.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.5

Ari 1999 FN19 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.391, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO57686.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]