1999 LD30

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1999 LD30
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/06/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.631
Peri 1.079
Sumbu semi-mayor 2.855
Ékséntrisitas 0.622
Anomali rata-rata 268.5
Inklinasi 8.4
Bujur nodeu rumonjat 86.2
Argumén peri 205.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.3

Ari 1999 LD30 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.622, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 217980.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]